piątek, 17 stycznia 2014

Pasta do chleba z cukinii

Jeśli macie dosyć nudnych kanapek i potrzebujecie odmiany, to ten przepis jest dla was. Cukiniowa pasta do chleba - robi się sama i znika w tempie błyskawicznym, najczęściej jeszcze ciepła, bo jest po prostu pyszna. Swietnie się sprawdza w towarzystwie domowego pieczywa, pomidorów i świeżo zmielonego pieprzu.
  
Składniki:
  • 1 cukinia
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz 
  • i inne zioła, których smak lubicie
Przygotowanie:

1. Cukinię obrać ze skórki, pokroić, przyprawić i na odrobinie oleju rzepakowego podsmażyć na patelni.

2. Już podsmażoną, miękką cukinię razem z ząbkiem świeżo wyciśniętego czosnku blendujemy na gładką masę.

Pasta pysznie smakuje i wspaniale rozgrzewa w chłodne poranki.

Wypróbujcie przepis a nie pożałujecie :)
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Proszę nie rozpowszechniać ani nie kopiować zdjęć oraz przepisów zamieszczanych
na moim blogu bez mojej zgody
(ustawa z dnia 4 lutego 1994r o prawie autorskim i prawach pokrewnych).