Uwielbiam chleby, makarony i kasze. Tak już mam :) No, ale z czymś
je trzeba jeść, prawda? Dlatego bardzo często na moim stole goszczą
różne pasty warzywne. To jedna z moich ulubionych :)
Składniki na 1 średniej wielkości słoik pasty:
Składniki na 1 średniej wielkości słoik pasty:
- 400 g ugotowanej według przepisu podanego na opakowaniu bialej fasoli lub opcjonalnie 1 puszka fasoli
- 2 średniej wielkości cebule
- 1/4 szklanki lub więcej zbledowanych i przesmażonych pomidorów ( ja używam już gotowych bio pomidorów sprzedawanych w szklanych butlach, kiedy ich nie mam po prostu sparzam 1 większego pomidora, kroję w kostkę i krótko duszę na patelni)
- pieprz
- sól i inne ulubione przyprawy do smaku
- odrobina domowego ostrego ketchupu
Przygotowanie:
1. Fasolę gotujemy według przepisu z opakowania.
2. Cebulę myjemy, kroimy w kostkę i podsmażamy w rondelku.
3. Do podduszonej do miękkości cebuli dodajemy:
- ugotowaną fasolę,
- pomidory,
- przyprawy i odrobinę ketchupu,
chwilę dusimy na wolnym ogniu a następnie blendujemy.
Tak przygotwana pasta jest pyszna. Uwierzcie na słowo, że szybko zniknie ze słoika i będziecie robić następną.
Smacznego :)
Tak przygotwana pasta jest pyszna. Uwierzcie na słowo, że szybko zniknie ze słoika i będziecie robić następną.
Smacznego :)