Dziś proponuje wam przepis na domowe lody bananowo - czekoladowe. Skradły
moje podniebienie Robi się je szybko i mogą je zajadać nawet Ci co
liczą kalorie, więc koniecznie wypróbujcie przepis.
Składniki (na lody dla 2 osób):
- 4 banany
- około pół szklanki czekoladowego napoju sojowego, lub zwykłego mleka z kakao i cukrem trzcinowym
Przygotowanie:
1. Banany myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w plastry a nastepnie przez
około 1 godzinę chłodzimy w zamrażarce.
2. Schłodzone banany bledujemy z napojem czekoladowym na gladką masę a
nastepnie przelewamy do pucharków lub plastikowego pojemnika jeśli
chcecie serwować lody w gałkach czy też do specjalnych lodowych
pojemników i wstawiamy do zamrażarki na 1.5 lub 2 godziny.
3. A potem już tylko zajadamy ze smakiem....przyznam się, że ja czasem
nawet nie zmrażam, tylko jem od razu po zblednowaniu, bo uwielbiam ich smak.
Milośnikom czekolady i bananów polecam.
Smacznego :)