wtorek, 1 lipca 2014

Lody bananowo - czekoladowe


Dziś proponuje wam przepis na domowe lody bananowo - czekoladowe. Skradły moje podniebienie Robi się je szybko i mogą je zajadać nawet Ci co liczą kalorie, więc koniecznie wypróbujcie przepis. 

Składniki (na lody dla 2 osób):
  • 4 banany 
  • około pół szklanki czekoladowego napoju sojowego, lub zwykłego mleka z kakao i cukrem trzcinowym
Przygotowanie:

1. Banany myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w plastry a nastepnie przez około 1 godzinę chłodzimy w zamrażarce. 

2. Schłodzone banany bledujemy z napojem czekoladowym na gladką masę a nastepnie przelewamy do pucharków lub plastikowego pojemnika jeśli chcecie serwować lody w gałkach czy też do specjalnych lodowych pojemników i wstawiamy do zamrażarki na 1.5 lub 2 godziny. 

3. A potem już tylko zajadamy ze smakiem....przyznam się, że ja czasem nawet nie zmrażam, tylko jem od razu po zblednowaniu, bo uwielbiam ich smak.

Milośnikom czekolady i bananów polecam.

Smacznego :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Proszę nie rozpowszechniać ani nie kopiować zdjęć oraz przepisów zamieszczanych
na moim blogu bez mojej zgody
(ustawa z dnia 4 lutego 1994r o prawie autorskim i prawach pokrewnych).