Jeśli macie dosyć nudnych kanapek i potrzebujecie odmiany, to ten
przepis jest dla was. Cukiniowa pasta do chleba - robi się sama i znika w
tempie błyskawicznym, najczęściej jeszcze ciepła, bo jest po prostu
pyszna. Swietnie się sprawdza w towarzystwie domowego pieczywa,
pomidorów i świeżo zmielonego pieprzu.
Składniki:
Składniki:
- 1 cukinia
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- i inne zioła, których smak lubicie
Przygotowanie:
1. Cukinię obrać ze skórki, pokroić, przyprawić i na odrobinie oleju rzepakowego podsmażyć na patelni.
2. Już podsmażoną, miękką cukinię razem z ząbkiem świeżo wyciśniętego czosnku blendujemy na gładką masę.
Pasta pysznie smakuje i wspaniale rozgrzewa w chłodne poranki.
Wypróbujcie przepis a nie pożałujecie :)
1. Cukinię obrać ze skórki, pokroić, przyprawić i na odrobinie oleju rzepakowego podsmażyć na patelni.
2. Już podsmażoną, miękką cukinię razem z ząbkiem świeżo wyciśniętego czosnku blendujemy na gładką masę.
Pasta pysznie smakuje i wspaniale rozgrzewa w chłodne poranki.
Wypróbujcie przepis a nie pożałujecie :)